Propozycja na obiad! Siup… Robimy! 🙂


SKŁADNIKI

Ciasto naleśnikowe wykonać z tego przepisu.

Farsz

  • 50 dag pieczarek
  • 15 dag sera żółtego
  • 1 cebula
  • pieprz
  • sól
  • 2 łyżki oleju

Dodatkowo

  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • olej

PRZYGOTOWANIE

Pieczarki umyć i pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju do uzyskania złotego koloru. Dodać pieczarki, doprawić pieprzem i solą (nie za dużo). Dusić bez przykrycia do zredukowania wody, ma być jej bardzo mało. Całość wystudzić, a następnie wymieszać ze startym na drobnych oczkach serem.

Naleśniki smarować cienko farszem, rozprowadzać go głównie na środku, ponieważ wygodniej będzie je zawijać. Boki naleśnika składamy do środka, a następnie całość zawijamy w rulon.

Jajka roztrzepać na głębokim talerzu. Zawiniętego naleśnika dokładnie w nim obtoczyć, a następnie w bułce. Na patelni rozgrzać olej, ma być go tyle, by przykrywał dno. Smażyć naleśniki na wolnym ogniu z każdej strony.

PORCJE: ok. 12 szt.

IMG_9320 IMG_9341

5