Chociaż w weekend zwolnijmy tempo! Naładujmy akumulatory na kolejny tydzień. Cieszmy się sobą nawzajem i doceńmy te chwile 😉 Wykorzystujmy każde minuty! ♥


SKŁADNIKI

  • 2 szkl. przesianej mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • 1,5 szkl. mleka
  • 100 g roztopionego masła
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1/2 łyżeczki soli

PRZYGOTOWANIE

Suche składniki wymieszać w misce. Osobno wymieszać mokre. Mokre dodać do suchych i dokładnie wymieszać mikserem. Smażyć na patelni z powłoką nieprzywierającą (ja dodatkowo przecieram ją papierem zwilżonym olejem). Wylać na patelnię ciasto o grubości ok. 5 mm i średnicy ok. 10 cm. Smażyć ok. 2 min. z każdej strony.

PORCJE: 4


IMG_7526
IMG_7531

10