W czeluściach lodówki znalazłam awokado! Musiałam coś z niego wykombinować, jak zwykle szybko, szybciej 😉 I tym sposobem powstała mocno aromatyczna, ostra pasta.


SKŁADNIKI

  • 1 awokado
  • 2 jajka
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 żółtej papryki
  • 1/2 średniej czerwonej cebuli
  • 1/2 papryczki chilli
  • 1 łyżka majonezu
  • plaster cytryny
  • pieprz
  • sól
  • rukola (opcjonalnie)

PRZYGOTOWANIE

Jajka ugotować na twardo, wystudzić i drobno pokroić. Awokado wydrążyć, rozgnieść widelcem lub w moździerzu i natrzeć pestką (dzięki temu nie ściemnieje, pestkę można zostawić w paście i tym sposobem oszukać awokado 🙂 ), skropić cytryną. Papryki i cebulę drobno pokroić, dodać drobno pokrojoną papryczkę chilli. Doprawić pieprzem i solą, wymieszać z łyżką majonezu. Świetnie smakuje podana na rukoli.

IMG_7244

14