Idealny dodatek do obiadu. Pyszna, chrupiąca i ten kolor… Sprawdzi się również doskonale podana solo i kolejnego dnia.


SKŁADNIKI

  • 0,5 średniej główki czerwonej kapusty (ok. 0,5 kg)
  • 1 szt. marchewki
  • 0,5 średniej cebuli
  • 2 łyżki majonezu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • pieprz

PRZYGOTOWANIE

Z kapusty zdjąć wierzchnie liście i drobno poszatkować. Marchewkę zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Wszystko dokładnie wymieszać, najlepiej ugnieść ręką, wówczas kapusta nie będzie bardzo twarda, a jej smak będzie lepszy.

Majonez wymieszać z jogurtem, sokiem z cytryny, pieprzem, solą i cukrem. Zalać nim warzywa. Dokładnie wymieszać.

PORCJE: 6

IMG_8764

22