Piąteczek! Rybka na stole, a właściwie jeszcze w lodówce 😉 Ale sałatka do obiadu już gotowa i po części zjedzona. Szybko i pysznie. Jeden myk i smak jest powalający, ale o myku czytajcie dalej 😉


SKŁADNIKI

  • 40 dag kiszonej kapusty
  • 1 marchewka
  • 1 jabłko
  • 1/2 cebuli
  • 2-3 łyżki oleju
  • pieprz
  • sól
  • 1/2 łyżeczki cukru

PRZYGOTOWANIE

Kapustę przepłukać i dobrze odcisnąć. Marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Cebulę pokroic w drobną kostkę. Wszystko to michy, dolać oleju i mieszamy ugniatając, tu sekret, ręką (KONIECZNIE!). Doprawiamy pieprzem, solą i cukrem. Smakuje wybornie również kolejnego dnia 😉

PORCJE: 4

IMG_7921

14