sałatka z kiszonej kapusty
Piąteczek! Rybka na stole, a właściwie jeszcze w lodówce 😉 Ale sałatka do obiadu już gotowa i po części zjedzona. Szybko i pysznie. Jeden myk i smak jest powalający, ale o myku czytajcie dalej 😉
SKŁADNIKI
- 40 dag kiszonej kapusty
- 1 marchewka
- 1 jabłko
- 1/2 cebuli
- 2-3 łyżki oleju
- pieprz
- sól
- 1/2 łyżeczki cukru
PRZYGOTOWANIE
Kapustę przepłukać i dobrze odcisnąć. Marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Cebulę pokroic w drobną kostkę. Wszystko to michy, dolać oleju i mieszamy ugniatając, tu sekret, ręką (KONIECZNIE!). Doprawiamy pieprzem, solą i cukrem. Smakuje wybornie również kolejnego dnia 😉
PORCJE: 4
14