Dziś ciąg dalszy palących dań. Potrzebowałam endorfin, a kapsaicyna sprawdziła się doskonale! Dodatkowo bardzo krótki czas przygotowania. Akurat dziś nie miałam ochoty długo stać przy garach.


 SKŁADNIKI

  • makaron spaghetti
  • 1 szt. papryczki chili
  • 1 szt. zielonej papryczki peperoni
  • garść natki pietruszki
  • 5 ząbków czosnku
  • 1/4 szkl. oliwy z oliwek
  • sól
  • parmezan do posypania

PRZYGOTOWANIE

Makaron ugotować według przepisu. Oliwę rozgrzać na patelni, dodać drobno posiekany czosnek. Przygotować papryczki i je również drobniutko pokroić, wrzucić na patelnię. Całość chwilkę smażyć – uwaga, by nie przypalić czosnku, będzie gorzki! Dodać natkę pietruszki. Doprawić solą, połączyć z ugotowanym makaronem. Na talerzach makaron posypać parmezanem.

PORCJE: 2

 

IMG_5884 IMG_5876 IMG_5897

1