Pyszny i szybki deser! Najlepiej smakuje jeszcze ciepły. U nas nie wytrzymał nawet jednego dnia :)


SKŁADNIKI

Ciasto na tartę przygotować z tego przepisu.

  • 5-6 jabłek
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki mąki

PRZYGOTOWANIE

Przygotować kruszonkę: masło zagnieść z mąką i cukrem. Uformować walec i włożyć do zamrażalnika.

Ciasto na tartę upiec, a następnie trochę przestudzić, dzięki temu nie nasiąknie ono sokiem z jabłek i nie zrobi się gliniaste. Podczas przygotowywania ciasta obrać jabłka, pokroić w plastry i smażyć 10-15 min., opcjonalnie można jabłka posłodzić, ale odrobinę!

Na ciasto wyłożyć jabłka, a wierzch posypać startą kruszonką. Piec 10-15 min. w temperaturze 180º.

IMG_8156 IMG_8155

47