Idealna na każdą okazję! Lekka, chrupiąca i pyszna…


SKŁADNIKI

  • 1 szt. brokułów
  • 30 dag pieczarek (najlepiej drobnych)
  • 1 duża papryka
  • 1 puszka kukurydzy
  • 4 jajka
  • 4-5 łyżek majonezu
  • pieprz
  • sól

PRZYGOTOWANIE

W dwóch garnkach zagotować wodę – jedna na brokuły, druga na pieczarki. Ma być jej tyle, by przykryła warzywa. Wodę posolić. Brokuły podzielić na różyczki, pieczarki umyć i zostawiamy w całości. Na gotującą się wodę wrzucić do jednego garnka brokuły, do drugiego pieczarki. Gotować ok. 4-5 min. Odcedzić i wystudzić. Paprykę pokroić w kostkę ok. 1 x 1 cm. Jajka włożyć do garnka z zimną wodą i gotować na twardo ok. 10 min, a następnie wystudzić. Kukurydzę odcedzić. Pieczarki pokroić na ćwiartki lub ósemki (zależy od ich wielkości). Wszystko, prócz jajek przełożyć do miski i delikatnie wymieszać z majonezem, doprawiając pieprzem i solą. Jajka pokroić na ćwiartki i ułożyć na wierzchu.

PORCJE: ok. 6

IMG_8840 IMG_8858

21